Het goede doel: TASNU


TASNU; TRAINING ANESTHESIA SKILLS NORTH UGANDA

TASNU is opgezet door artsen/medewerkers binnen de anesthesiologie en chirurgie van ons eigen ziekenhuis en zet zich in voor het verbeteren van de zorg in de regio Gulu – Noord Oeganda

Na een lange tijd van onrust is Oeganda bezig met een wederopbouw. Door de tekortkoming van goede zorg is de sterfte van kind en/of moeder rondom bevallingen een veelvoorkomend probleem. Voor inmiddels 4 jaar gaan Nederlandse artsen naar Oeganda om daar vrijwillig trainingen te geven aan zorgmedewerkers. Om hen relatief simpele, maar de nodige praktische vaardigheden aan te leren, zoals intubatie en trauma-opvang. Om de organisatie op eigen voeten te kunnen gaan zetten, worden lokale docenten opgeleid om in de toekomst zelfstandig trainingen te kunnen geven aan studenten. 

Al 4 jaar lang trainen zij, met beperkte middelen, studenten Clinical officers Anesthesia (alternatief voor anesthesist) in praktische vaardigheden zoals moeilijke intubatie, pré-operatieve screening, IC care, BLS, ALS en trauma-opvang. Voor die praktische trainingen is materiaal nodig zoals airway management trainers, ALS/ BLS trainingspoppen, Spinaal/ epiduraal trainers. Met dit materiaal zal een volledig uitgerust skillslab worden gerealiseerd.

Met uw hulp zal het mogelijk worden om in het noorden van Uganda een grote stap te zetten in het verbeteren van de kwaliteit van zorg.

 

Uiteraard bevelen wij site www.tasnu.nl van harte aan voor meer informatie.

Wilt u TASNU direct steunen, kan dat via:

Rekeningnummer: NL07 RABO 0149 0420 78

Tav Stichting Benefietdiner Isala klinieken te Zwolle